Over ons
VenJ-Online.nl is een handelsnaam en maakt onderdeel uit van Verwer & Janssen Vermogensmanagement B.V. en werkt onder vergunning en toezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten), de Nederlandse Bank en het DSI (Dutch Securities Institute).
Onze stelling is, dat voor de zogeheten “kleine” belegger, vermogensbeheer binnen handbereik dient te zijn. Vermogensbeheer van zeer hoge en gedegen kwaliteit op een eenvoudige en transparante wijze. Dat is waar VenJ-Online.nl voor staat.
Voor u als klant zijn korte lijnen daarbij belangrijk. U wilt zien wat er met uw vermogen gebeurt, u wilt weten wie de mensen zijn die voor u het vermogen beheren. En bovenal, u moet ervan op aan kunnen dat wij bereikbaar zijn voor u. Vandaar dat we op vele manieren voor u klaar staan: telefonisch, via de mail of uiteraard via onze website.
Met een zeer gedegen beleggingsteam, professioneel en geheel toegewijd, bent u ervan verzekerd dat uw beleggingen in goede handen zijn. Onze vermogensbeheerders zijn allen zeer ervaren en kennen binnen de financiële wereld inmiddels het klappen van de zweep. De inbreng van deze ervaring zorgt er voor dat uw vermogen de juiste zorg en aandacht krijgt. Het zorgt voor de nodige rust in het beheer van uw portefeuille. Een geruststellende gedachte.
Trots zijn we op het feit, dat onze beheerders allen DSI gecertificeerd zijn. Een teken dat we doorlopend voldoen aan de strenge eisen van de AFM (Autoriteit Financiële Markten)
Onze belangrijkste doelstelling is om u, als een meer dan tevreden klant, te mogen bedienen. Het is daarbij onze taak om uw vermogen op een rustige en transparante wijze voor u te laten renderen. Zo bent u op een (kosten)efficiënte manier in staat uw financiële toekomstige wensen te verwezenlijken. Dit is reeds mogelijk vanaf 5.000,- euro.
Marcel Boone
Marcel is sinds 1998 actief in de beleggingswereld en is bij verschillende grootbanken, waaronder Rabobank, ING en ABN AmroMeesPierson, werkzaam geweest als vermogensbeheerder. Sinds 2014 is hij werkzaam bij Verwer & Janssen als senior vermogensbeheerder. Marcel heeft de opzet en realisatie van VenJ-online uitgevoerd en voert het dagelijkse beheer over de portefeuilles van VenJ-online uit.
Evert Verwer
Evert is sinds 1985 werkzaam geweest bij de grootbanken NCB Bank, Rabobank, ABN AMRO Bank en ING Bank. Sinds 1990 was hij werkzaam als senior beleggingsadviseur bij de districtsafdelingen van o.a. ABN en ING Bank. Eind jaren negentig was hij Hoofd Effecten van ING Zeeland. Sinds 2003 is Evert mede oprichter van Verwer & Janssen Vermogensmanagement.
Walter Janssen
In 1995 studeerde Walter af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op Bedrijfskunde met als specialisatierichtingen: Financiële analyse en advisering en Ondernemingsfinanciering. Na het behalen van zijn titel is Walter sinds 1996 als senior beleggingsadviseur werkzaam geweest bij de grootbanken Rabobank en ING Bank. Samen met Evert heeft hij in 2003 Verwer & Janssen Vermogensmanagement opgericht.
Let op: met beleggen behaalt u mogelijk een hoger rendement dan met traditioneel sparen. De kans op hoger rendement brengt risico’s met zich mee en de waarde van uw belegging is afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. Voordat u gaat beleggen is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de kenmerken en risico’s van beleggen. Zo kunt u uiteindelijk een bewuste en verantwoorde keuze maken.
Een defensief ingestelde belegger heeft vaak een korte beleggingshorizon (zeg minimaal 5 jaar) en is vanuit nature voorzichtig ingesteld. Sparen vormt traditioneel voor hem of haar een belangrijk uitgangspunt voor de opbouw van vermogen. Binnen de beleggings- portefeuille vormen obligaties de belangrijkste component. Er is maximaal 40 % van de portefeuille beschikbaar voor beleggingen met een hoger risico zoals aandelen.
Een defensieve belegger accepteert een negatief rendement in een slecht beleggingsjaar, zij het in beperkte mate. Een negatief rendement in een jaar van niet meer dan 10% is nog acceptabel. Het historisch rendement komt uit op ongeveer 4,5% a 5,0% per jaar. (Bron: VBA risicostandaarden beleggingen 2015)
De defensieve belegger is bewust van en accepteert de kans dat hij of zij op haar vermogen kan verliezen.
Kenmerken
De defensieve belegger heeft vaak niet zo veel affiniteit met beleggen. De kennis over financiële producten is meestal beperkt en hij of zij wenst geen al te grote schommelingen in het belegde vermogen. Deze belegger heeft een redelijk solide financiële inkomenspositie. Tevens kan deze belegger aan zijn of haar financiële verplichtingen voldoen, maar moet daarbij wel opletten met de uitgaven.
Een neutraal ingestelde belegger heeft vaak een middellange beleggingshorizon (zeg minimaal 7 jaar) en staat open voor het nemen van goed in te schatten risico’s. Sparen vormt traditioneel voor hem of haar een onderdeel voor de opbouw van het vermogen, maar is daarbij wel op zoek naar meer rendement. Beleggingen in obligaties vormen ongeveer de helft van de beleggingen. Binnen de portefeuille is er maximaal 60% van de portefeuille beschikbaar voor beleggingen met een hoger risico zoals aandelen.
De neutrale belegger accepteert een negatief rendement in een slecht beleggingsjaar, zij het met niet al te grote schommelingen. Een negatief rendement in een jaar van niet meer dan 15 % is nog acceptabel. Het historisch rendement komt uit op ongeveer 5,75 % a 6,25 % per jaar. (Bron: VBA risicostandaarden beleggingen 2015)
De neutrale belegger is bewust van en accepteert de kans, dat hij of zij op haar vermogen kan verliezen.
Kenmerken
De neutrale belegger heeft enige affiniteit met beleggen. Belangrijk bij het beleggen is, dat de risico’s goed gespreid worden. Dit om voldoende te kunnen profiteren van goede beleggingsjaren voor aandelen, maar daarentegen ook minder gevoelig te zijn voor mindere jaren door een belegging in obligaties. Hij of zij heeft een stabiele financiële- en inkomenspositie waarbij er voldoende financiële ruimte is in het vermogen om met meer risico te beleggen dan de defensieve belegger. Er kan ruimschoots aan de financiële verplichtingen worden voldaan. De kennis van de neutrale belegger in financiële producten is gemiddeld te noemen.
Een offensief ingestelde belegger heeft een relatief lange beleggingshorizon, zeg minimaal 10 jaar en aanvaardt daarbij een hoge risicograad met de beleggingen. Sparen maakt traditioneel voor hem of haar geen groot onderdeel uit bij het realiseren van vermogensgroei. Er is maximaal 20 % van de portefeuille beschikbaar voor een belegging in obligaties. Dit betekent dat het grootste deel van de portefeuille, maximaal 90 %, wordt belegd in risicovolle beleggingen zoals aandelen.
De offensieve belegger kan, in een slecht beursjaar, geconfronteerd worden met een behoorlijk verlies. Een uitslag van -25 % in een jaar of zelfs meer is hierbij mogelijk. Keerzijde is, dat de positieve rendementen in een goede markt ook behoorlijk kunnen zijn. Het historisch rendement komt uit ongeveer 7,25 % a 7,75 % per jaar. (Bron: VBA risicostandaarden beleggingen 2015)
De offensieve belegger is bewust van en accepteert de kans, dat hij of zij op haar vermogen kan verliezen.
Kenmerken
De offensieve belegger heeft vaak affiniteit met beleggen. Meestal is het kennis- en ervaringsniveau met betrekking tot beleggen meestal meer dan gemiddeld. Hij of zij heeft een goede financiële- en inkomenspositie waarbij er ruim voldoende financiële ruimte is in het vermogen om met een (zeer)hoog risico te beleggen. De vermogensgroei richt zich vaak op lange termijndoelen zoals bijvoorbeeld opbouw van extra pensioenvermogen of het kunnen aflossen van een hypotheek.
Toelichting Rendementsverwachting per risicoprofiel
Bij het berekenen van het te verwachten rendement wordt in eerste instantie uitgegaan van een historisch gemiddeld rendement dat op lange termijn met een dergelijke belegging is behaald. Dit is het weergegeven rendement dat is opgenomen bij ieder risicoprofiel.
Middels dit gemiddelde rendement wordt berekend wat uw verwachte eindkapitaal zal zijn, passend bij uw beleggingshorizon. Dit verwacht rendement is dus gebaseerd op het verleden.
Het werkelijke rendement op uw beleggingen in de toekomst kan hiervan afwijken. Dit is grotendeels afhankelijk van het wereldwijde economische klimaat tijdens uw beleggingsperiode en hoe de financiële markten hierop reageren.
In de praktijk is het zo dat er beleggingsjaren bij zullen zijn waarbij de rendementen hoger of lager (ongunstig scenario) uitvallen dan het eerder genoemde historische gemiddelde rendement. Door deze verschillende uitslagen kan het eindrendement van uw vermogen afwijken van het eerdere ingeschatte verwachte rendement. Dit rendement kan dus hoger (gunstig scenario) uitpakken, maar ook lager (ongunstig scenario).
Om u een goed beeld te geven van deze mogelijke afwijkende eind- en tussentijdse rendementen zijn in de grafiek drie gekleurde gebieden weergegeven.
De kans is het grootst dat het beleggingsrendement wat u zult behalen tijdens uw beleggingsperiode in het donkergroene gebied ligt. De middelste donkergroene lijn toont daarbij het verloop van uw rendement conform het historisch gemiddelde rendement.
Het lichtgroene gebied toont een mogelijk rendementsverloop in het geval de beleggingsportefeuille profiteert van meer dan gunstige ontwikkelingen op de financiële markten (gunstig scenario). Het oranje gebied laat zien wat uw rendement kan zijn bij tegenvallende ontwikkelingen op de financiële markten (ongunstig scenario).
Belangrijk om hierbij te vermelden is, dat u moet beseffen dat de mogelijkheid bestaat dat het eindrendement van uw portefeuille buiten de bovenste of onderste lijn kan vallen. Dit geldt zowel neerwaarts als opwaarts.